Τι είναι το
Περιεδρικό Απόστημα

Περιεδρικό Απόστημα - Θεραπεία

Οι θεραπευτικοί στόχοι είναι οι εξής:

1. Στην οξεία φάση του αποστήματος είναι η διάνοιξη και παροχέτευσή του, ώστε να αντιμετωπιστούν άμεσα ο πόνος και η λοίμωξη του ασθενούς. Η διάνοιξη μπορεί να γίνει και με τοπική αναισθησία, αλλά ο πιο ενδεδειγμένος τρόπος είναι στο χειρουργείο υπό γενική αναισθησία. Ο κύριος λόγος είναι η άνεση του ασθενούς και η δυνατότητα που παρέχεται στο γιατρό, όταν ο ασθενής είναι αναισθητοποιημένος, να εξετάσει λεπτομερειακά την περιοχή.

2. Εφ’ όσον είναι εφικτό ο γιατρός θα πρέπει να διερευνήσει την επικοινωνία του αποστήματος με το έντερο. Αυτό δεν είναι πάντα εύκολο, ειδικά κατά την οξεία φάση όπου υπάρχει οίδημα και φλεγμονή.

3. Σε δεύτερο χρόνο και αφού ηρεμήσουν τελείως τα φαινόμενα της φλεγμονής, θα πρέπει να λυθεί οριστικά το πρόβλημα της επικοινωνίας με το έντερο.

Παράλληλα με τη χειρουργική διάνοιξη του αποστήματος, θα πρέπει να χορηγηθούν αντιβιοτικά και παυσίπονα, τα οποία θα πρέπει να συνεχιστούν και στο σπίτι, αναλόγως της βαρύτητας της λοίμωξης. Ο ασθενής είναι συνήθως σε θέση να λάβει εξιτήριο την ίδια ημέρα.

Το τραύμα θα πρέπει να μείνει ανοικτό με γάζες, ώστε να εκκενωθεί πλήρως το απόστημα και η κοιλότητά του να επουλωθεί από μέσα προς τα έξω. Θα πρέπει να επισκεφθείτε το γιατρό για αλλαγή των επιθεμάτων μέσα στις επόμενες ημέρες από τη διάνοιξη.

Λύστε όλες σας τις απορίες
από το πρώτο ραντεβού

online ραντεβού

© 2019 Λευκός Σταυρός - Πολιτική Απορρήτου

Designed by JUST | Developed by digitup

Back to top