Τι είναι η
Ραγάδα Δακτυλίου

Ραγάδα Δακτυλίου (Ραγάδα Πρωκτού)

Πρόκειται για σχίσιμο στο εσωτερικό τοίχωμα του πρωκτού, το οποίο συνήθως εκτείνεται σε βάθος ως τον έσω σφιγκτήρα του πρωκτού (τον κυκλικό μυ που περιβάλλει και συσφίγγει τον πρωκτό). Η ραγάδα χαρακτηρίζεται ως οξεία, όταν το σχίσιμο είναι πρόσφατο (μέχρι 6 εβδομάδες) ή χρόνια, όταν υπάρχει για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα (κατά την κλινική εξέταση ο γιατρός έχει και άλλα κριτήρια εκτός από τον χρόνο εμφάνισης).

Πρόκειται για το κλασικό παράδειγμα πάθησης που σχετίζεται άμεσα με τον τρόπο ζωής, τη διατροφή και το άγχος της καθημερινότητας.

Υπάρχουν μελέτες που αναφέρουν ότι 1 στα 5 άτομα θα αναπτύξουν ραγάδα κάποια στιγμή στη ζωή τους. Γενικά πάντως η συχνότητά της μπορεί να είναι ακόμα υψηλότερη καθώς οι περισσότεροι ασθενείς δεν αναφέρουν τα συμπτώματά τους και δεν μιλούν γι’ αυτά.

Στο κολοπρωκτολογικό ιατρείο θα μπορέσετε να συζητήσετε με τον ειδικό ποιός είναι ο καλύτερος τρόπος αντιμετώπισης του δικού σας προβλήματος. Ο γιατρός, αφού σας εξετάσει θα συζητήσει μαζί σας όλες τις σύγχρονες μεθόδους αντιμετώπισης, τα πλεονεκτήματα και τα πιθανά προβλήματα και θα προσπαθήσει να εξατομικεύσει τη θεραπεία στα μέτρα σας.

Λύστε όλες σας τις απορίες
από το πρώτο ραντεβού

online ραντεβού

© 2019 Λευκός Σταυρός - Πολιτική Απορρήτου

Designed by JUST | Developed by digitup

Back to top